Vídeňská 717, 691 23 Pohořelice +420 519 424 372

Recepty


 

Kaprpečený na másle

Postup přípravy receptu:

Kapra očistíme, nařežeme na podkovy a vložíme do pekáče předem vymazaného máslem. Kapra lehce posypeme celým kmínem, opepříme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.

Přidáme zbytek na plátky nakrájeného másla. Možno dochutit kořením na ryby. Nakrájíme cibuli na kolečka a naklademe na rybu. Česnek rozmáčkneme, nasekáme nadrobno a přidáme do pekáče.

Kapra lehce podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme asi 20 – 30 minut při teplotě 150 °C.

Kapra upečeného na másle servírujeme jako hlavní chod. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo brambory.

Ingredience:
1 kscibule; 1 lžícesměs koření na ryby; 1 balíčekmletý černý pepř; 100 g máslo; 2 kgkapr; 1 lžička mletá sladká paprika; 1 šálek vody; 1 balíček celý kmín


 

Kaprna kmíně

Postup přípravy receptu:
Troubu předehřejte na 200°C. Filety osolte, poprašte paprikou a kmínem a rozložte do pekáčku na cibuli.

Kapra poklaďte máslem a pečte asi 30 minut dozlatova. Během pečení přelévejte máslovou šťávou. Můžete podlít trochou vody, ale většinou to není nutné, ryba pustí šťávy dost. Podávejte s petrželovými bramborami přelitými vypečenou šťávou a s klínky citronu.
Ingredience
4 filety z kapra; 1 lžička celého kmínu; 2 lžičky mleté sladké papriky; sůl; 1 cibule, nakrájená na kolečka; 3 lžíce másla;vařené drobné brambory, přepůlené a promíchané s petrželkou a máslem a klínky citronu k podávání

 


 

Kapříhranolky

Postup přípravy receptu:
Filety z kapra nakrájejte na delší tenké kousky. Takto připravené hranolky kapřího masa osolte, potřete lisovaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou a nechte je odležet.

Hranolky obalte ve směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Smažte v rozpáleném oleji. Usmažené hranolky necháme okapat v sítu a podáváme. Je vhodné doplnit pokrm o omáčkou, například kysanou smetanou s křenem.

Ingredience:
10 g sůl; paprika – sladká; česnek; mletý kmín; zázvor – mletý; 30 g sojová omáčka; 50 g hladká mouka; 30 g škrobová moučka; 200 ml olej; 600 g rybí file z kapra